Unde ne cazam cand mergem in vacanta?

Acolo unde este cel mai ieftin si ai acces rapid la ceea ce te intereseaza. Am facut prostia sa ma cazez la cele mai frumoase hoteluri, cat mai multe stele si sa fie cladirea cat mai frumoasa. Cat de bine arata asta in pozele de pe Facebook sau Instagram, ma laudam ca si cum ar fi hotelul meu. Am invatat cateva lectii atunci cand vine vorba de calatorii si mi-am dat seama ca pierderea cea mai mare apare atunci cand te cazezi la hoteluri scumpe cu minim 3 stele, doar sa ai acces mai rapid la ceea ce te intereseaza.

Ce fac acum? Acum doi ani cand am fost in Barcelona m-am cazat la un hotel frumos, fin in centrul orasului. Am platit undeva la 150 de euro pe noapte. Stiti care a fost decizia de a merge la acest hotel? Avea o foarte frumoase piscina pe acoperis si am zis ca aici trebuie sa mergem. Faza intereseaza este ca, nu am mers deloc la piscina. Am mers sa o vedem, am baut un suc acolo si cam atat. In poze arata foarte frumos, o piscina enorm de mare si fara lume. Am ajuns acolo si ne-am dat seama ca trebuia sa asteptam la o coada, sa putem face o baie in piscina aia afurisita. Am mers inca odata sus, spre seara, dupa ora 6. Am avut surpriza sa aflam ca accesul la piscina se face pana la ora 5:30. WTF! Eram in Barcelona, chiar in momentul in care era cel mai cald si zile lungi. Iar accesul se facea pana la ora 5:30.

ATAT MI-A FOST! Dupa aceasta intamplare am zis ca nu voi mai merge la hoteluri scumpe. Voi merge la hoteluri sau pensiuni care au preturi mici si ma voi bucura de restul de bani. Nu e normal sa cheltui cei mai multi bani pe cazare. Pana la urma, mergi intr-o tara sa descoperi ceea ce iti poate oferi, sa mergi la muzee, sa mergi pe strazi, nu sa stai la un hotel scump. Si poti sa gasesti preturi foarte bune, cam oriunde in lumea asta. In afara de Paris, acolo preturile sunt mari cam la orice, iar calitatea spre zero.

Stiti ce trebuie sa cautati cand mergeti in vacante? Daca in acel oras exista metrou, daca da, atunci puteti sa va cazati chiar si la ultima statie fata de centru, acolo preturile la cazare o sa fie cu pana la 60% mai ieftin fata de centru. Iar un tichet pentru o saptamana este acceptabil. Cautati ceva autentic, nu mergeti la lanturi de hoteluri doar pentru nume. Acestea nu va vor oferi o experienta locala frumoasa. De exemplu, daca mergi in Spania e mai bine sa te cazezi la o pensiunea mica decat la un hotel imens. Intradevar, calitatea serviciilor este mai mare la hoteluri mari, dar nu vei avea o experienta frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *