Scoala online nu este pentru Romania

Sora mea este eleva la liceu, in clasa a 9-a. Este la un liceu cu profil tehnologic. Acelasi liceu unde am fost si eu elev acum cativa ani. Un liceu bun care are foarte multi profesori de calitate, care progreseaza mereu. Daca nu ma insel este cel mai bun liceu tehnologic din Romania, cu cateva premii castigate la cateva concursuri nationale si internationale. Dar exista si anumite probleme la acest liceu, defapt la toate liceele.

Sunt foarte multi profesoari care nu au treaba cu educatia, sunt acei profesori care sunt platiti doar sa fie prezenti la scoala si atat, pentru ca nu pot merge sa-si gaseasca alte locuri de munca. Sunt profesori care nu isi dau interesul deloc. Nu este vina noastra ca ei si-au ales aceasta meserie. Nu este vina noastra ca ei nu primesc suficienti bani sau ca nu primesc beneficii de la locul de munca, loc de munca ales de ei. Iar un elev de liceu care este la inceput are nevoie de indrumatori spre o cariera, nu de profesori inutili.

Am urmarit cateva lectii pe care le face sora mea cu anumiti profesori pe care ii cunosc si stiu ca nu fac absolut nimic la ore decat dictare si atat. Daca ai ochii frumosi iti da nota mare. Unul dintre profesori le-a trimis sa copieze ceva de pe internet pentru un portofoliu si a inchis ora. Asta a fost tot, doua minute si atat.

Un alt profesor a intrat la ora online si a facut o dictare. Am ramas uimit. Cat de greu era sa faca o poza la pagina respectiva? Nu trebuia dictare. Dictare in clasele mici, da, perfect de acord, dar la liceu sa faci dictare, mai ales atunci cand faci ore online. Romania nu este pregatita la asa ceva, la scoala online. Trebuie sa instruim profesorii cateva luni sa invete ceea ce inseamna adevarata scoala online, iar pe urma, dupa ce sunt instruiti, ei singuri trebuie sa ofere plus valoare unei ore care se desfasoara online.

Nu vom scapa niciodata de acest profesori care vin la ore si nu fac nimic. Atata timp cat sunt sustiniti de catre sistem, din nefericire sistemul romanesc de invatamant o sa fie asa cum este acum, la pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *