Sa investesc la bursa…

Daca investesc la bursa trebuie sa imi asum cateva riscuri, inteleg ca pot sa pierd bani, inteleg ca pot sa castig bani. Dupa ce am facut cateva calcule si am pierdut cateva starturi am zis da, vreau sa incep sa investesc la bursa. Mi-am deschis un cont la revolut si m-am jucat cateva saptamani cu o suma micuta.

Prima mea investitie a fost de 50 de dolari, am fost putin sceptic in a investii bani in revolut. Nu aveam cunostinte despre bursa, nu stiam absolut nimic. Stiam ca sunt riscuri, stiam ca pot sa pierd tot sau sa castig mult. Imediat dupa ce am investit cateva sute de dolari am fost pe -21% si am fost putin speriat, avand in vedere ca deja am inceput sa pierd bani, iar minusul se facea tot mai mare pe zi ce trecea.

Am avut momente cand am vrut sa vand tot, sa nu pierd mai multi bani. Dar am renuntat la aceasta idee si am zis ca, ori pierd, ori castig, vreau sa fiu un investitor pe termen lung. Acum, daca s-ar intampla acest lucru as cumpara mai mult. Am incredere maxima in companiile in care investesc si ma bucur ca am inceput sa investesc de la o varsta potrivita. Multi mi-ar spune ca, in loc sa investesc trebuie sa imi traiesc viata cat inca sunt tanar, cand o sa trec de tinerete sa ma gandesc la bani, avere si investitii.

Chiar acum cateva zile am discutat cu cumnatul meu si i-am aratat portofoliul meu, care a crescut considerabil de cand am inceput sa investesc. Mi-a spus exact aceste cuvinte: nu baga banii aiurea la prostii, pierzi tot si dupa plangi. Am inceput o discutie contradictorie si dupa ce i-am explicat tot ce aveam de explicat si i-am aratat cresterile mele, a ramas uimit si mi-a spus sa il ajut sa investeasca si el. Atat am avut de spus: investitiile sunt aiurea pentru tine, daca nu vrei de buna voie nu poti sa intri in aceasta lume, vei pierde banii pentru ca esti un las.

Asa si este, cineva care vede numere si cresteri impresionante vrea si el, dar cand e vorba de pierdere il ia durerea de cap. Vrei sa investesti? Investeste! Daca cineva iti spune sa investesti ca asa vrea el, sa nu asculti de acest lucru, investitiile trebuie sa le faci tu, singur, singurel. Vrei sa ai o suma de bani la bursa care sa iti aduca beneficii pe termen lung? Foarte bine, investeste la bursa, dar nu la recomandarea unui prieten. Trebuie sa iti vorbesti tie, cand esti singur, sa-ti treaca ideea asta in cap. Gata! De azi investesc la bursa.

Doar asa o sa poti intelege bursa si doar asa o sa poti trece peste momentele grele, sa intelegi ca nu trebuie sa vinzi atunci cand scade bursa, cand esti pe minus, mai exact. Atunci este un moment bun de cumparat actiuni, dar numai si numai dupa ce faci o analiza a firmei respective. Nu are rost sa investesti intr-o companie care da faliment si scade pretul actiunilor. Acolo trebuie vandut cat mai repede. Dar si asa, cand e vorba de un faliment poti sa nu pierzi nimic, daca esti informat despre companiile in care iti investesti banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *