Primarul este de vina pentru orice

Cred ca auziti aceste vorbe foarte des. Primarul este de vina pentru orice. Asta este mentalitatea noastra de romani, daca ceva nu merge bine intr-un oras, sat sau comuna, primarul este de vina pentru orice. Consilieri nu fac planuri pentru dezvoltare? Guvernul nu aproba un buget pentru un anumit proiect? Primarul este de vina! Ar trebui sa fie un slogan pentru fiecare primarie, la cat de des aud aceste cuvinte.

Acum cateva zile discutam cu un vecin despre un proiect pe care primaria vrea sa il realizeze din bani europeni. Un proiect foarte frumos care ar ajuta micii fermieri sa-si dezvolte afacerile mai bine si sa primeasca anumite beneficii daca se incadreaza in anumite categorii. Pe langa asta vrea sa construiasca o cladire si un depozit pentru acele afaceri. Nu mai pun in discutie magazinul online, contractele de colaborare cu cateva marketplace-uri si alte firme. Aceste lucruri nu se vad, dar conteaza enorm de mult.

Totul bine si frumos. Tot proiectul este gandit de primar. Primarul este un bun prieten de-al meu, care vrea sa faca ceva pentru comuna noastra, care se afla intr-un punct mort, din cauza vechiului primar, care nu a facut absolut nimic timp de aproape 20 de ani. Primarul a avut acest plan de multi ani, a facut research foarte bine si stia exact cum sa se apuce de treaba si la ce fonduri europene se incadreaza.

A venit cu proiectul gata, numai bun de trimis unei firme care se ocupa cu finantari europene. Intr-o zi de vineri primarul si consilierii locali au discutat si intr-un final proiectul nu a fost aprobat de consilieri.

Iar de proiect stia cam toata comuna. Dar consilierii au negat ca ei au anulat tot. Au spus oamenilor ca proiectul este al lor, iar primarul vrea sa il anuleze sa nu le faca nimic. Ce hala, ce branduri locale, ce magazin online… o prostie. Primarul este un om de nota zece, primul mandat, fost avocat.

Stia ce trebuie sa faca mai departe si a decis sa se judece cu acei consilieri locali care au mintit si au anulat proiectul pe care el il prezentase.

Si revin la vorba asta adevarata: primarul este de vina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *