Primar cu 300 de voturi

De ceva vreme invat tot mai multe lucruri despre ceea ce inseamna sa ocupi o pozitie publica in primarie, mai exact, vreau sa invat sa fiu primar. Mi-ar placea foarte mult aceasta pozitie si stiu sigur ca voi deveni in viitorul apropiat. Imi focusez energia pentru aceasta pozitie si este una pe care mi-ar placea sa o detin. Un primar trebuie sa castige corect alegerile si sa ofere valoare.

In judetul in care locuiesc multi au castigat cu cateva sute de voturi. Intr-o comuna cu peste 15.000 de locuitor a castigat scaunul de primar cu doar 300 de voturi. De ce oamenii nu merg la vot? Cum este posibil sa castigi cu doar 300 de voturi cand comuna pe care o vrei conduce are 15.000 de locuitori. Este greu de inteles acest lucru. Dar este bine. Multe voturi poti sa le cumperi si poti sa devi primar fara mari batai de cap, mai ales in Romania, cand cumpararea de voturi este un lucru perfect normal si nimeni nu te va trimite in judecata pentru acest lucru.

In multe judete din Romania au castigat primarii cu doar cateva sute de voturi. Eu, ca presedinte, guvern sau orice alta institutie de stat cu puteri de decizie, as obliga fiecare roman sa mearga la vot. Esti cetatean roman? Mergi la vot. Nu mergi la vot, poftim de aici, o amenda de 2000 de lei. Doar daca ai probleme serioase de sanatate sau nu te afli in acel moment in tara sa nu poti vota, altfel, nu ai avea o scuza pentru a nu merge sa votezi, 10 minute din viata ta, odata la cativa ani.

In Romania avem cel mai mic numar de cetateni care merg sa voteze din toata Europa. Ar trebui sa ne fie rusine, mai ales cand, multi si-au dat viata sa avem acest drept, sa putem alege cine ne conduce. Dar, dupa 30 de ani, tot prosti am ramas si vrem schimbari mari pentru tara fara vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *