OLX/Autovit locuri bune sa-ti iei o teapa

Daca vrei sa iti iei o teapa rapid si fara discutii poti sa iti cumperi ceva de pe OLX sau o masina de pe Autovit. Iti voi explica de ce poti sa iti iei teapa si de ce nu recomand sa cumperi ceva de pe aceste site-uri, fara sa iti faci o cercetare a produsului pe care doresti sa il cumperi. Mentionez inca de la inceput ca, aceste site-uri ofera multe anunturi corecte si vanzatori care isi vand produsele asa cum trebuie. Dar exista un numar foarte mare si este in crestere, de vanzatori care vor sa ofere doar tepe sau sa vanda produse nesigure.

Incepe cu OLX si de ce trebuie sa acorzi o atentie sporita atunci cand vrei sa cumperi ceva. OLX este unul dintre cele mai mari si cunoscute site-uri de anunturi din Romania. Daca vrei sa vinzi ceva aici intri prima data. Eu de multe ori am ales sa cumpar anumite lucruri de pe OLX in detrimetrul altor site-uri. Problema apare atunci cand vrei sa cumperi ceva si primesti altceva, dar ai facut transferul de bani sau ai platit deja curierului. Eu am cumparat odata un laptop de pe OLX si mi-am luat teapa. Dar am fost destept si am mers acasa la baiat sa discut problema intampinata. Am rezolvat problema deoarece, desteptul, a recunoscut ca mi-a dat teapa si eu filmam. I-am spus frumos sa-mi ofere banii inapoi altfel mergeam la politie. Mi-a dat banii inapoi dar am mers si la politie sa il denunt pe hot.

O alta situatie este atunci cand cumperi ceva si vanzatorul iti spune sa faci primul transferul si pe urma trimite. Sume mici de bani, sub 200 de lei. Iti spui in cap: da, e doar 200 de lei, nu imi da teapa si vad ca este serios. Pac! Aceste persoane se ascund foarte bine in online si nu pot sa fie detectati, de obicei folosesc conturi bancare sau te pun sa trimiti bani prin diferite metode prin care nu se poate gasi proprietarul de drept a contului respectiv. Daca mergi la politie e ca si cum ai merge degeaba, pentru ca numele folosit de persoana respectiva nu este real si se ascunde foarte bine, astfel incat, daca mergi la politie nu prea o sa gasesti o rezolvare. Asa ca, mare atentie cu OLX. Niciodata sa nu trimiteti banii inainte sa primiti produsului si bine inteles, faceti o verficare de fata cu curierul asupra produsului. Nu vreti sa va cumparati un telefon si sa primiti in cutie o caramida sau cativa cartofi si un morcov. Sunt multe astfel de cazuri.

Si care este treaba cu Autovit? Pai simplu! Vrei sa iti cumperi o masina care are un pret foarte bun, numarul de kilometri este bun si el si nu are probleme. Dar de obicei, de cele mai multe, se ascunde ceva in spatele ei. Sunt probleme mai mari decat ti-ai putea imagina. Masina poate sa fie dauna totala si vanduta ca si noua. De multe ori au aparut pe autovit cazuri in care vanzatorii incercau sa vanda masini distruse dar refacute pe bucati intr-un atelier clandestin. Cumperi masina cu 3000 de euro care are o dauna totala, investesti inca 3000 de euro sa o faci ca si noua si pe urma o vinzi cu 15000 de euro. Un profit frumos de 9000 de euro, in cel mai bun caz. O astfel de masina nu este sigura si nu iti va oferi aceleasi performante ca o masina buna, adica fara daune. Cam asta este problema anunturilor pe Autovit, multe masini au daune, au numarul de kilometri dati inapoi si asa mai departe.

Indiferent ce site folosesti, ca este OLX, AUTOVIT sau ALT SITE iti recomand sa acorzi o FOARTE MARE atentie atunci cand discuti cu un vanzator. Asa cum am spus, iti poti lua o teapa foarte repede si poti ramane si fara bani. Aceste doua site-uri sunt cele mai cunoscute din Romania si sansele sa iti iei o teapa acolo este mare fata de alte site-uri mai putin cunoscute. Hotii sunt acolo unde sunt foarte multi oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *