Nu ofer bani la cersetori

Si nici tu nu ar trebui sa le oferi bani cersetorilor.

Sunt un om foarte bun si imi place sa ajut oamenii, inclusiv cei care au nevoie de bani sau de mancare.

Am ajutat foarte multi oameni cu bani, cu mancare, cu un loc de stat, cu acte sau locuri de munca. M-am dedicat la maxim in ceea ce am facut si am facut cu drag, din dragoste pentru oameni.

Dar refuz sa ofer bani cersetorilor.

Nu este nimic gresit sa nu oferi bani cersetorilor si nu trebuie sa te simti vinovat pentru ei. Daca poti sa ii ajuti, ajuta, daca nu poti, ajuta-i, asa cum poti tu. Un cersetor nu are nevoie de timpul si dedicarea ta, are nevoie doar de banii tai, pentru ca asta conteaza pentru un cersetor, banii.

Multi dintre cersetorii de pe strada sunt mai bogati decat mine sau chiar decat tine.

Au atat de multi bani incat au o casa de doua ori mai mare decat a ta. Isi permit sa mearga in vacante scumpe, isi permit masini noi si ii vezi mereu cu haine scumpe, atunci cand nu sunt la „munca”.

Bine inteles, nu toti cersetorii sunt asa. Sunt foarte putini care chiar nu au bani, nu au o casa si chiar au nevoie de acei cativa banuti pentru o paine sau sa-si plateasca o factura la curent. Iar acest cersetori trebuie ajutati cat mai mult.  Nu cu bani, ci cu gasirea unui loc de munca.

Dar este greu sa gasesti un loc de munca. Multi prefera sa cerseasca decat sa lucreze, iar aici, nu ai nimic de facut. Isi merita soarta. Oricat ai ajuta o astfel de persoane nu vei reusi deloc.

Cand gasesc pe strada un cersetor care stiu sigur ca nu este un cersetor de acela de lux, adica care sa faca foarte multi bani din aceasta „meserie”, vreau sa aflu cat mai multe detalii. Pun multe intrebari sa aflu de ce a ajuns in strada si de ce cerseste.

Am ramas de multe ori uimit de cate lucruri am auzit. Dar majoritatea nu au studii si nu sunt capabili sa lucreze. Se multumesc cu o paine, un pateu si un parizer, iar daca raman bani pentru o factura de curent este si mai bine. Despre rromi nu discut, ei sunt o alta categorie. Se vad rezultatele muncii lor. Casele lor sunt cat castelele de mari, masinile de lux ceva normal pentru ei, iar despre aur… fara discutii.

Data viitoare cand vedeti un cersetor pe strada trebuie sa il analizati foarte bine, iar cateva intrebari va poate oferi raspunsul daca este intradevar o persoana care are nevoie de ajutor sau vrea sa-si creasca averea pe care deja o are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *