Munca de acasa nu este pentru mine

Anul 2020 mi-a oferit sansa sa vad cu adevarat ce inseamna sa lucrezi de acasa. Inainte de criza sanitara alocam o zi random sa lucrez de acasa, alegeam de cele mai multe ori vinerea, cand aveam program scurt. Sunt de cateva luni acasa, muncind de acasa mai bine zis. Lucrul de acasa nu este pentru mine.

Sa incepem. Primul lucru pe care il urasc este ca, stand acasa, am frigiderul foarte aproape de mine. Mananc foarte mult. Anul acesta m-am ingrasat de doua ori si am slabit tot de doua ori. Acum am pus alte cinci kilograme pe mine si trebuie sa dau jos. Imi este foarte greu sa inteleg de ce nu ma pot abtine de la a manca. La munca, cand eram la birou, aveam doua pauze pe zi si inca o pauza bonus, pentru o cafea, ceai sau o tigara. Eu imi respectam pauzele si aveam un program alimentar foarte bine pus la punct.

Dar cand esti acasa nu prea poti sa iti respecti planurile, cel putin eu.

A doua problema pentru mine este locul potrivit de munca. Mereu imi gasesc un alt loc de munca, cateodata stau foarte mult in bucatarie, pe urma merg in living, iar in ultima vreme am stat pe hol.

Nu am o camera dedicata biroului, pentru ca, casa e casa, iar biroul este birou.

Am de gand sa achizitionez un spatiu mai periferic cu o curte pentru un birou. Am cativa prieteni care si-au inchiriat un astfel de spatiu si platesc o suma destul de mare, dar eu vreau sa fac o investitie aici, sa fac cateva spatii de lucru intr-o casa cu curte, cativa copaci fructiferi, spatiu verde, frumos amenajat. Sa te simti ca lucrezi la birou dar intr-un birou la tara, dar la cateva minute de centrul orasului. Aceasta este noua mea idee de afacere pentru anul urmator, stiu ce inseamna sa stai acasa sa lucrezi, iar o astfel de idee prinde bine pentru cel putin cativa ani.

Este greu sa lucrezi de acasa. Iar daca stai intr-un apartament si ai cel putin un copil care este la scoala, o alta problema, mai mare. Amandoi aveti nevoie de propriul spatiu pentru „munca” de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *