In Sighetu-Marmatiei apartamentele au preturi ca in Bucuresti

Anul trecut am vrut sa cumpar un apartament pentru o investitie. Vroiam sa il dau in chirie pentru cativa ani si am zis ca, preturile sunt mici, un oras micut cu potential de viitor, dar momentan este un oras cam mort. Avem cateva fabrici si nimic mai mult. Am facut calcule si am ajuns la un buget de 23000 de euro, pentru a putea cumpara un apartament cu minim 2 camere si cat mai central. Totusi, este un oras mic, daca tot ai vrea un apartament ar trebui sa fie cel mai central si cat mai bine pozitionat.

Problema a aparut cand am descoperit adevaratele preturi de pe piata. Cat de mare jecmaneala este pe piata locala de imobiliare nici nu imi pot imagina. De ce ai plati 15000 de euro pe o garsoniera intr-un bloc unde canalizarea zici ca e pe scara, mirosul de cacat ceva normal si cate si mai cate. Iar cu 23000 de euro puteam sa imi cumpar un apartament intr-o zona urata si bine inteles, intr-o stare in care ar mai fi trebuit sa bag inca 10000 de euro lejer. Inca mai exista apartamente fara bai si canalizare, in 2020, sa vinzi asa ceva la preturi de apartament cu 2 camere modern in Bucuresti sau alt oras mare din Romania, este jecmaneala.

Preturile sunt enorm de mari si potentialul mic. Vrei sa cumperi un apartament in Sighetu Marmatiei pentru o investitie? Slabe sanse. Ti-ai scoate investitia in cel putin 20 de ani, ceea ce este enorm de mult. Chiria pentru un apartament cu doua camere porneste de la 100 de euro si poate ajunge pe la 150-200 de euro (cel mai smecher apartament din oras). Iar de la 2 camere in sus sa zicem ca ajungem la 250 de euro. Platesti pe un apartament 60000 de euro, investesti inca 5000 de euro si deja sunt 65000 de euro. Il dai in chirie cu 250 de euro si astepti batranetea sa faci si tu profit de pe urma apartamentului.

Preturi enorm de mari si nu inteleg de ce piata este asa de sus. La fel si la case si terenuri. Un metru patrat de teren la 40 de euro si nu central, undeva la iesirea din oras. 40 DE EURO! Cum naiba sa ceri atat pentru un metru patrat de teren? Cu 10 euro imi cumpar la 5 KM de Brasov, in Bucuresti gasesti teren la 25MP cu toate utilitatiile. Despre ce vorbim aici. Piata locala de imobiliare este o mare teapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *