Dupa munca si rasplata

Imi aduc aminte cand mergeam cu tatal meu sa il ajut sa faca anumite lucruri la locul lui de munca, el era un constructor, deci construia case. In timpul liber, cand nu trebuia sa merg la scoala, mergeam des cu el sa il ajut. Imi aduc minte faptul ca, intr-o zi, i-am spus ca il ajut dar sa imi ofere bani sa imi cumpar un anumit lucru, nu mai timp minte ce vroiam sa imi cumpar. Nu a spus nimic decat: dupa munca si rasplata. M-am gandit toata ziua la vorba respectiva, cum adica dupa munca si rasplata. Nu intelegeam sensul, dar la sfarsitul saptamanii am inteles. Dupa munca si rasplata este vorba mea preferata.

Acum cateva luni am inceput un proiect in online care nu mi-a adus rezultate in primele trei luni, abia in luna a patra a inceput sa apara si rezultatele. In primele luni am fost asa de suparat incat am vrut sa renunt instant la a mai face ceva, nu am vrut sa mai fac absolut nimic si eram decis sa inchid site-ul. Am abandonat site-ul pentru cateva zile si mi-am refacut planul. Adaugam continut, aveam totul pregatit si nu venea nimeni sa-mi vada site-ul. Intr-un final am zis ca ii mai dau o sansa. Am inceput sa il promovez, sa afle oamenii de site-ul meu. Dupa primele zile de promovare rezultatele au aparut.

Dupa munca si rasplata – vorba mea preferata pe care o voi folosi atunci cand cred ca nu voi reusi. Mi-am scris aceste cuvinte pe panoul meu de planificari saptamanale si pe imaginea de fundal de la calculator. Vad mereu aceste cuvinte si imi ofera o putere mare, sa ma gandesc la final, atunci cand vor aparea rezultatele si o sa vina si banii. Eu ma gandesc pe moment si devin suparat. Dar rezultatele in orice afacere apare cu timpul. Orice afacere noua nu va avea succes la inceput, mai ales daca nu este promovata si nimeni nu stie nimic despre afacerea ta. Eu mi-am tinut ascuns site-ul intr-un colt al internetului, unde nimeni nu avea acces, in plus, dintr-o prostie am interzis motoarelor de cautare sa-mi acceseze site-ul si sa-l indexeze. Eram necunoscut pentru Google de exemplu, dar acum, Google stie de mine si imi trimite trafic in fiecare zi.

Am o mica gradina unde am plantat cativa copaci, 20 de meri, 10 ciresi, 30 de pruni si alti copaci. Vor da roade abia peste cativa ani. Daca vreau sa mananc un mar anul viitor voi putea fara probleme, dar nu voi putea manca 10 mere. Daca vreau sa fac o palinca nu voi putea, prunii vor da prune abia peste 3-5 ani, dar anul viitor poate voi putea manca 2-3 prune. Rabdare si aici, multa rabdare. Dar cand o sa le fie momentul o sa ma bucur enorm. Rabdarea este cheia succesului, indiferent ca e vorba in afaceri sau viata de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *