De ce nu recomand Fiverr

Fiverr este o platforma globala unde poti sa cumperi diferite servicii pentru afacera ta. De exemplu, ai nevoie de un logo pentru noua ta afacere, acolo il vei gasi. Ai nevoie de un design pentru o cana, tricou sau orice alt serviciu? Acolo il gasesti. Serviciile sunt excelente la anumiti utilizatori, dar majoritatea celor care activeaza acolo ofera servicii la preturi mici, iar calitatea este fara discutii spre zero.

Acum cateva saptamani un prieten si-a deschis o mica afacere. Vinde miere si eu i-am propus sa-si faca un site de prezentare si un mic magazin. I-am facut o prezentare si cateva beneficii si a fost de acord sa investeasca o anumita suma de bani. Totul bine si frumos. Incepem proiectul, vedem ce avem nevoie si facem o analiza completa a concurentei pe plan local. Dupa ce am facut calculele, am analizat concurenta si am vazut ce trebuie sa facem am zis sa incepem.

Am facut site-ul de prezentare, conturi pe toate retelele de socializare unde credem noi, putem sa gasim clienti. Pe urma am inceput sa ne gandim la brand. Pentru ca un brand este important. Am stat cateva ore bune sa discutam o idee de logo si cum se va pozitiona brandul pe piata.

Avem o idee foarte buna pentru un logo si cateva materiale promotionale, dar si idei pentru ambalaje. Prietenul meu mi-a propus Fiverr, stia el ca acolo se gaseste orice, asa si eu, am cumparat diferite servicii de acolo pentru site-urile mele. Analizam putin utilizatorii de pe Fiverr si gasim cateva persoane care credeam noi ca ne va oferi solutiile potrivite. Dar am ramas dezamagiti de toate rezultatele primite.

Am platit pentru un logo „unic” 70 de euro. Un logo care trebuia construit dupa ideea noastra, am facut chiar si o schita desenata cu creionul si am oferit exemple foarte clare. Nu am primit ceea ce trebuia si am cerut un alt logo, dupa ce am oferit din nou toate detaliile dorite. De aceasta data am primit un logo care arata exact ca un logo gratuit de pe internet, acelasi model, aceleasi linii, dar culori diferite. I-am facut reclamatie acestui utilizator pentru ca a incercat sa ne ofere un logo gratuit, nu asa cum spunea in descrierea serviciilor oferite de el, fiecare logo este unicat.

Am primit banii inapoi si scuze din partea acelui utilizator. Am comandat la un alt utilizator un logo. Aceeasi problema, nu putea sa faca un logo dupa schita noastra, a facut ceea ce a vrut el. Am cerut banii inapoi si am decis sa aman pentru moment logo-ul. Timp in care m-am jucat in photoshop si am realizat eu logo-ul. Cum logo-ul a fost pregatit am zis sa incepem design-ul pentru etichetele produselor. Am avut mai multe idei si am zis sa incercam cu mai multi utilizatori simultan. Am alocat un buget mare pentru acest lucru. Pentru ca este bine sa ai mai multe idei si o strategie de viitor.

Am primit rezultatele in cateva zile si nu am fost multumit. Ne-au oferit design-uri care exista pe internet, dar cu un font schimbat, o culoare diferite si alte mici diferente. Asta a fost ultima mea experienta cu Fiverr. Nu spun ca nu ofera servicii decente si la bani putin, spun doar ca, anumiti utilizatori nu isi fac treaba deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *