Biserica nu mai este ce-a fost odata

De multe ori cand ma intalnesc cu anumiti prieteni discutam despre orice, nu este data sa nu apara si o discutie despre ceea ce inseamna biserica acum. Discutia se dezvolta foarte mult pana ajungem la ceea ce inseamna cu adevarat o biserica in Romania, ceea ce face preotul si ceea ce am pierdut cu timpul. O biserica pentru mine nu mai inseamna un lacas de cult, un loc unde sa mergi cu inima deschisa sa spui o rugaciune sau un loc in care sa te simti in casa Lui Dumnezeu.

Astazi, biserica este o afacere care nu va mai fi profitabila in urmatorii 20 de ani. Tinerii de acum renunta complet la a mai merge la biserica din simplul fapt ca preotii nu isi mai fac treaba, majoritatea preotiilor sunt oameni rai, care fac orice doar pentru bani si beneficii. Eu nu mai am calcat la o biserica de multi ani. Mergeam foarte des, pana mi-am dat seama ca preotul era un mafiot, un om care fura de la saraci. A aparut si la televizor intr-un mare caz de furt.

Stiti cum arata o biserica normala intr-o alta tara? O mica cladire frumos amenajata in interior si fara aure pe afara, fara cruci de zeci de metri, fara culori stridente, simplu si frumos. In Romania o biserica trebuie sa fie neaparat cat mai mare, chiar daca nu vine nimeni la ea, sa fie cu acoperisul auriu si crucea din aur daca se poate. Se construiesc biserici in prostie. Doar in orasul in care locuiesc in ultimii 10 ani au aparut cel putin trei biserici, doua dintre ele apartine BOR, partidul hotilor cu Preafericitul Daniel gura de aur la conducere. Peste 50 de ani multe biserici vor fi daramate si in locul lor se vor construi blocuri, spatii comerciale sau birouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *