22 de lei pachetul de tigari…

Atat costa un pachet de tigari. 22 de lei. Este putin, este mult, nu stiu. Dar stiu un singur lucru. Guvernul Romaniei si toti cei care administreaza taxele pentru tigari fac un lucru de toata jena. Au reusit sa scumpeasca asa de mult tigarile incat, un fumator plateste extrem de mult pentru tigari, ceea ce este gresit. Daca scumpesti tigarile asta nu inseamna ca cineva va renunta sa mai fumeze, asta inseamna ca, isi va trage de la gura mancare sau va avea datorii doar pentru a-si putea cumpara tigari. Acum cativa ani un pachet costa 12 lei si la inceput de 2021 un pachet costa aproape dublu, multumit dragi parlamentari!

Cum poti sa dublezi preturile acestor produse in doar cativa ani? Oare salariile sunt si ele duble? Mama mea primeste un salariu de 1500 de lei de foarte multi ani si este fumatoare. Preturile produselor sunt aproape duble, dar salariul la fel. Ce facem in aceasta situatie, dragi parlamentari? Mai adaugam o taxa pentru tutun sau ceva, sa crestem preturile la 25 de lei? Crestem taxele la toate produsele, indiferent ca este vorba de niste produse toxice sau utile unui om. Avem o gramada de taxe la salarii, TVA la orice cacat de produs, accize la tutun, alcool si combustibil, platit taxa pentru TVR si o lista enorm de lunga. Dar pentru ce? Pentru ca voi, parlamentari dragi, bagati Romania in groapa, o indatorati si vreti sa va platim deciziile proaste pe care voi le luati. In loc sa ne ajutati, sa ajungem o tara prospera, taxe cat mai mici, voi ce faceti? Ne goliti buzunarele, pe munca si timpul nostru personal.

In alte tari unde salariul este de peste 1000 de euro pe luna un pachet de tigari costa doar 5 euro. In Italia de exemplu. Sora mea lucreaza acolo pentru 1600 de euro pe luna, un pachet costa doar 5 euro. Deci isi permite sa fumeze, pentru ca salariul ii permite acest lucru. Dar in Romania? Salariul este de 1500 de lei pe luna si un pachet de tigari 22 de lei. Vom ajunge sa aducem tigari din alte tari pentru ca va fi mai ieftin decat sa-ti cumperi un pachet din Romania. Asta si facem de multi ani, prietenii nostri din Ucraina ne vand tigari la preturi bune. Dar voi, stat Roman, interziceti tot, pe acele tigari nu puteti pune accize, adica nu puteti sa ne furati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *